Buscar:

AMPA DE L’ESCOLA SANT GERVASI DESEMBRE 2017


1 – BENVINGUDA AL NOU CURS 2017-1018

Donem la benvinguda al nou curs a tots els que formen part de la nostra Comunitat Educativa i en especial als alumnes i a les noves famílies.

Aquest curs 2017-2018 és un curs ple d’ esdeveniments i des de l’ AMPA donarem suport en tot el que sigui necessari.  Aprofitem per animar-vos a participar a les cites que pugueu, amb el vostre suport, col·laboració o suggeriments.   De igual manera, preguem us poseu en contacte amb l’ AMPA en cas que creieu que ho necessiteu. Us esperem!

 

2 – PICA-PICA BENVINGUDA FAMÍLIES P3

El passat 6 de setembre, l’AMPA va oferir un pica-pica de benvinguda als nous alumnes de P3 i als seus pares. Comencen els anys escolars per a Esquirols, Cargols, Ratolins i Tortugues. Esperem que aquesta etapa sigui plena, profitosa i perquè no, divertida.
Benvinguts!

3 – NOUS ESTATUTS PER L’AMPA

El 28 de Novembre passat vam celebrar l’Assemblea General de l’AMPA. El tema principal aquest any va ser els nous estatuts. La major part dels canvis que s’ han portat a terme estan relacionats a l’ ús de nous canals de comunicació tecnològics (mail, web, twitter,…), ja que des de la creació dels anteriors estatuts els canals de comunicació han evolucionat de forma important i aquells quedaven una mica desfasats.

Els nous estatuts estan més alineats a la societat actual (els anteriors daten de l’ any 2003).

En aquests moments teniu disponible la versió presentada a l’ Assemblea i aprobat.

Trobareu els estatuts aquí.

 

4 – SETMANA DE LA CIÈNCIA / SCIENCE WEEK

Del 13 al 17 de novembre es va celebrar la Science Week. Com cada any, l’AMPA ha col·laborat amb els obsequis que s’han entregat als participants.

Aquest any hem volgut que els obsequis contribueixin al nomenament de l’Escola Sant Gervasi com a Escola Verda. És per això que, a part dels minerals, hem volgut entregar unes llavors molt especials fetes amb una tècnica japonesa natural molt antiga que va contribuir a la reforestació d’una muntanya desertitzada al Japó.

D’altra banda, i des d’aquí volem agrair a la Fundació La Caixa la possibilitat de fer entrega d’entrades per al Caixaforum als participants més grans de la Science Week.

 

 

 

 

 

 

5.- LA MARATÓ PER TV3

El passat mes de desembre, La Marató de TV3 va tractar sobre les malalties infeccioses.

Com cada any, l’AMPA ha volgut ajudar a la col·lecta dels alumnes. Al nostre espai i amb l’ajut dels participants, vam fer una gran cadena de paper amb la qual, de manera simbòlica, vam voler representar que tots junts podem fer possible l’avenç en la cura de moltes de les malalties d’origen microbià si anem tots plegats.

 

 

 

 

 

Al final, vam poder arribar a fer les lletres de La Marató:

6.- AMPA ACTIVA

Al llarg de l’any passat es van formar dos grups de pares i mares: Grup de Teatre i Grup de Música dels pares i mares i podem dir que ja són perfectament consolidats i a ple rendiment, als quals des de l’AMPA volem donar suport.

Trobareu més informació a la web sobre Activitats/Clubs Pares & Mares aquí. En aquest lloc teniu informació sobre l’horari en que es desenvolupen les activitats a las quals us podeu apuntar. Animeu-vos en!

El 22 de desembre, el Grup de Teatre ens va delectar amb la divertida interpretació de l’obra de Quim Monzó ‘El perquè de tot plegat’, obra que també es va treballar al Club de Lectura durant el mes de novembre.

II PROPERES ACTIVITATS DE L’AMPA


CURS PRIMER AUXILIS

Dins de les activitats que tenim previst d’organitzar des de l’AMPA trobem el Curs sobre Primers Auxilis. Aquest curs/taller consta d’una sessió i se’n faran dues per tal que pugui arribar a tothom que el vulgui fer.

Des de l’AMPA creiem que fer un curs d’aquesta temàtica pot fer relativament fàcil salvar una vida, si es sap reaccionar correctament i a temps. Aquest curs serà impartit per la Sara Menduiña que és experta en el tema, i la idea és poder seguir oferint aquest curs, tant pels pares i mares, com per altres edats.

Donarem més informació sobre els horaris a través de la web i per Twitter.

Apunta’t!

NOVA PROPOSTA: MENJADOR MÉS RESPONSABLE

Durant el pròxim trimestre es posarà en marxa, de forma pilot, una nova proposta al menjador de l’Escola. El que es pretén és reduir el malbaratament de recursos alimentaris de forma important i aconseguir un menjador més eficient amb la conscienciació dels nostres fills i filles sobre el menjar.

L’AMPA hi participarà adquirint el material necessari.

CREACIÓ D’UNA ESTACIÓ METEOROLÒGICA

L’AMPA proveirà dels recursos que facin possible un nou projecte per als alumnes de l’ESO. Es tracta de la creació d’una estació meteorològica de nova generació per ells mateixos. Els materials necessaris per aquesta estació meteorològica estaran disponibles el pròxim mes de febrer. Els alumnes seran els encarregats de treballar aquest projecte multidisciplinari que farà necessària l’actuació d’alumnes dels diferents itineraris: científics, tecnològics, etc.

GRUP DE VOLEIBOL

A iniciativa d’un grup de pares, s’està creant un grup de volei. Estem pendents de coordinar el mateix amb els responsables esportius per tal d’acordar els horaris. En quan tinguem més notícies us ho farem saber pels mitjans habituals.

Mentrestant, si esteu interessats a formar part del mateix, ens podeu enviar un missatge.

Us hi esperem!

MÉS DE 200 SEGUIDORS EN TWITTER

A la web de l’AMPA disposem d’un lloc que ens ajuda a estar en tot moment en contacte amb tota la Comunitat Escolar. Animeu-vos a fer-la servir!

A Twiter ja tenim més de 200 seguidors.

Aquests canals de comunicació fan la nostra comunicació més fluida i és un ajut per aconseguir el que volem per als nostres fills.

Volem fer paleses les nostres inquietuds com a pares i com sempre us animem molt directament a que ens plantegeu les vostres consultes, suggeriments o queixes sobre nosaltres o sobre el funcionament de l’escola o d’aspectes concrets del vostre curs.

El nostre contacte directe amb la Direcció de l’Escola ens permet traslladar i donar solucions de forma ràpida i efectiva. Sabeu que estem interessats en rebre totes aquelles iniciatives i propostes que puguin fer de nosaltres una associació millor. Qualsevol proposta serà ben rebuda.

Contacte:
Web: ampa.santgervasi.org (amb formulari per a contacter)
Email: ampa@santgervasi.org
Twitter : @AmpaSantGervasi